Kitaptan alıntılara devam
Amerikan Rolling Stone dergisinden Neil Strauss Lautner'e Jacop karekterini soruyor.
Taylor Lautner'in vucudu bir tapınak. Zira sekizli karın kası, bronz bir ten ve yontulmuş bir surat hattı sahibi 18 yaşındaki genç yıldız; hayatında hiç uyuşturucu kullanmadığını hatta sigara bile içmediğini söylüyor. Onun yaptığı şey; oyunculuğa olan sevgisini "Twilight" serisinde canlandırdığı Jacop karekterine tutkuyla işlemek. Bunu yaparken ne kadar mütevazi olduğunu ise " BU, JACOP'U CANLANDIRAN HERKESİN BAŞINA GELEBİLİRDİ. BU "TWİLİGHT" İLE İLGİLİ BİRŞEY. ŞAHSIMLA İLGİLİ DEĞİL " cümlesindende anlamak zor olmasa gerek.
Taylor Swift hakkında
" Arkadaşlığımız bir anda başladı. O güzel olmasının yanında çok da eğlenceli biri. Ayrıca çok karizmatik ve onun etrafında olmak olmak çok zevkli."
Sence neden Jacop ve Edward Bella'ya bukadar düşkünler?
" Çünkü Bella gerçek rol yapmıyor. O mahcup ve mütevazi bir komşu kızı gibi. Hiçbir sahtelik, süs yada abartı yok. O kızlar benide çok çekerler. Edward Bella'nın kokusuna aşık ancak Jacop'un ilgisi daha sahici. Jacop Bella ile babaları çok iyi arkadaş oldukları için onunla beraber büyümüş ve çocukluğundan beri aşık, şimdi her ikiside birbirlerine denk, olgun yaştalar, aralarında bir şey olabilir.
Seni Newmoon da izleyen hayranların nispeten kötü bir karekter canlandırdığın için hayal kırıklığına uğradıklarını düşünüyormusun?
" Benim gayet tutkulu Team Jacop üyelerim var, sorun olamaz. ( Gülüyor)
Öyle olsada, Bella & Edward'ın aşkının arasındaki engelolarak görülüyorsun.
" Neden bahsettiğini biliyorum. Olay şuki; Edward ve Jacop iki bambaşka adam, birbirlerinin tamamen zıttı iki insan. Bu durumda seçim kıza kalıyor. Gizemli ve tehlikeli adamları seviyorsa seçmesi gereken adam belli. Ben şahsen Jacop & Bella aşkını seviyorum, onlarınki çocukluk arkadaşlığından gelen bir ilişki. Birbirlerine karşı oldukça açık sözlüler ve neredeyse her konuda konuşabiliyorlar. Edward&Bella ilişkisiyse hep gergin, her zaman bir sorun çıkıyor, bir ciddiyet mecburiyeti var gibi. Jacop&Bella ilişkisi arkadaşlıktan gelip dahada gelişen ilerleyen bir ilişki, dahada ileri gitme ihtimali hep var."
Ama Newmoon da senin karekterin Edward'ı terslediğinde olaylar neredeyse bir trajediye dönüşecekti, işte tam bu köyü adamlara yakışacak bir hareket
" Bu Jacop'un karekterinin bir parçası, sinirlendiğinde gerçekten sinirleniyor kendini kontrol edemiyor. Jacob'ın aklında Bella'dan başka bir şey yok onu önemsiyor onu seviyor ve biri yoluna çıkarsa işler elbette karışıyor. Olaya iki taraflıda bakabilmek gerek. Bence gayet normal "
Öte yandan Bella'da seni görebilmek için sürekli Edwarda yalan söylüyor bellki aşık neden açık sözlü davranamıyor?
" Edward la ilişkisi çok ciddi, sonra birden en iyi dostu Jacob'un yanına gidiyor ve kafası karışıyor doğal olarak"
Ancak Jacob gerçektende Bella'nın arkadaşı değil onunla ilgili başka planları var, her görüştüklerindede Edwarda laf atmadanda duramıyor
" Jacob un yerinde olsam çok da farklı davranmazdım. Çünkü bu durum bazen çok sinir bozucu olabiliyor. Düşünsenize; kızla bir an arabadasınız ve neredeyse öpüşeceksiniz, sonra kız atlıyor Edward'ın yanına gidiyor, sonra tekrar yanınıza dönüyor. Kolay değil."
Hatta Bella Jacob'a sevdiğini bile söylüyor.
" İşte Eclipse bu yüzden serinin en heyecanlı bölümü. Aşk üçgeninin en sarsıcı biçimde yaşanacağı bölüm ve işler dahada karışacak ama bence iyi olacak. O çadır sahnesi büyük olasılıklara gebe! O soğuk ve bende sıcağım ( vampirlerinde soğuk olduğunu düşünürsek) Jacob Bellaya yardımmı edecek yoksa felaketine gözmü yumacak göreceğiz. "
İşte bundan bahsediyorum. Neden siz burada kalıyorsunuz ben bir battaniye daha bulup geleceğim ki sıcak kalabilesiniz. ya da kurt adama dönüşüp birinin derisini yüzüp getireyimde battaniye olarak kullanın demiyorsun?
" Oh hayır, hayır, aman tanrım ( gülüyor) "
Kitabı okurken hiç aksiyonsuzluktan sıkılmadınmı?
" Eh o kadar olacak "
el emeği göz nurudur siteden çıkarmak kopyalayıp yapıştırmak alıntı yapmak yasaktır