vamp_girl Moderatör Adayı
Paylaşım Gücü : 316 Tür : Vampir Yaş : 73 Nerden : cullen'ların evinden Kayıt tarihi : 06/05/11 Lakap : vampgirl_deli kız
Kişi sayfası Yönetimden Alınan Uyarı: (0/0)
| Konu: THE SOCİAL NETWORK(SOSYAL AĞ) Salı 07 Haz. 2011, 16:02 | |
| Yapım:2010 ~ ABD Tür:Biyografi, Dram, Tarih Yönetmen:David Fincher Oyuncular:Justin Timberlake, Malese Jow, Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Brenda Song, Rooney Mara, Max Minghella, Rashida Jones, Natalina Maggio, Dakota Johnson, Joseph Mazzello, Naina Michaud, Stream, Armie Hammer, Liam Ferguson, Marcella Lentz-Pope, Tia Robinson, Kristen Clement, Abhi Sinha, Adrienne Rusk, Bryan Barter, Caleb Landry Jones, Christopher Khai, Josh Pence, Julianna Milton, Mark Saul, Patrick Mapel Senaryo:Aaron Sorkin Senaryo (Kitap):Ben Mezrich Yapımcı:Kevin Spacey, Cean Chaffin, Scott Rudin, Michael De Luca, Dana Brunetti Görüntü Yönetmeni:Jeff Cronenweth Müzik:Bob Marley, Atticus Ross, Trent Reznor Filmin Websitesi: [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Süre:2 saat Ödülleri:3 adet Oscar kazandı ve 1 kez aday gösterildi. 13 adet başka ödül kazandı ve 4 tanesi için aday gösterildi. Mark Zuckerberg, Facebook’un başlangıç macerasını şöyle anlatıyor: Sarhoştum, kızgındım ve blog yazıyordum. Bir Harward öğrencisi olan Mark Zuckeberg sevgilisi tarafından terk edilince ondan intikam almak için, içinde sevgilisinin de olduğu kızların fotoğraflarını internetten toplar ve kız öğrencilerin güzelliklerinin yarıştırıldığı; adı Facemash olan bir internet sitesi açar. İkili fotoğrafların değerlendirildiği ve daha güzel olanın seçildiği bu yarışmaya, bir gecede yirmi iki bin kişi katılınca Harward’ın internet sistemi çöker. İşte bu Facemash hadisesi Facebook’un da temelini oluşturacaktır. Bu olay üzerine üniversite konseyinde yargılanan Zuckerberg, konsey tarafından sosyal hizmet kurslarına katılma cezası alır. Aldığı bu cezaya rağmen üniversite içinde kendine küçük çaplı bir şöhret edinir. Mark’ın yaptıklarını duyan ve üniversitenin kürek takımında olan Vinklevoss kardeşler, Mark’ı bulur ve ona sadece Harward öğrencilerinin üye olabileceği bir sosyal paylaşım sitesi açmak istediklerini fakat bu konuda teknik desteğe ihtiyaçları olduğunu söylerler. Zuckerberg teklifi kabul etse de ilerleyen günlerde farklı bir fikirle uğraşmaya başlayacak ve ikiz kardeşleri haftalarca oyaladıktan sonra kendi sosyal paylaşım sitesini kurup ikizlere onların projelerinde artık çalışmayacağını söyleyecektir. Social Network’te hikâye, Facebook fikrinin kime ait olduğunu tartışıldığı yasal bir görüşmeden hareketle geriye dönüşler kullanarak anlatılıyor. İşte bu geriye dönüşler boyunca hem Facebook’un kuruluş macerası hem de bu macera boyunca oluşum sürecine dâhil olan, bu sürece sonradan katılan ve süreçten çıkarılan insanların kendi aralarındaki çıkar çatışmaları anlatılıyor. Sonuçta ortaya çıkan ve Napster’in kurcularından olan Sean Parker’ın deyişiyle, kendi nesillerinin en büyük icadı olan Facebook’un ilk başta ne iken giderek neye dönüştüğü gösteriliyor. [img][/img] | |
|