Twilightfan_ TR
Aileye Hoşgeldiniz
Twilight Efsanesiyle ilgili herşey burada

Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) 212
Giriş yapın yada Üye olun
Böylece resimleri, Videoları ve linkleri görebilirsiniz.
Twilightfan_ TR
Aileye Hoşgeldiniz
Twilight Efsanesiyle ilgili herşey burada

Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) 212
Giriş yapın yada Üye olun
Böylece resimleri, Videoları ve linkleri görebilirsiniz.
Twilightfan_ TR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Twilightfan_ TR

Alacakaranlık Efsanesi İle İlgili Herşey. Filmler, kitaplar, oyuncular hakkında en güncel konular ve çok daha fazlası...

AnasayfaHoşgeldinizAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş)

5 posters
YazarMesaj
darkangel
Süper Moderatör
Süper Moderatör
darkangel

Paylaşım Gücü : 408
Tür : Vampir

Kişi sayfası
Yönetimden Alınan Uyarı:
Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) Left_bar_bleue0/0Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) Empty_bar_bleue  (0/0)

Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) Empty
MesajKonu: Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş)   Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) EmptyC.tesi 01 Mayıs 2010, 13:46

Neden Twilight’tan Daha İyi: 5 Neden
Twilight belki de gazete başlıklarını süslüyor olabilir. Ama The Vampire Diaries ölümlü ölümsüz hikayesiyle bir çok genci sessizce peşinden sürüklemekte.
Bazıları bu iki fenomen vampir öykülerini aynı görebilirler - ikisi de lisede geçiyor ve ölümlü bir kız, kan düşkünü ölümsüz vampir çocuğa aşık oluyor - ama The Vampire Diaries Twilight’ın takliti değil.

Vampire Diaries ara vermişken size neden Twilight’tan daha iyi olduğunu söyleyelim.

1- İnanın ya da inanmayın, VD Twilight’tan önce yazıldı.
VD 1991 yıllında yazıldı ki bu Twilight’tan 14 yıl önce olduğunu gösterir. Twilight 2005 yılında yayınlandı.

2- Vampire Diaries ürkütücü , kanlı ve katliamla dolu .

Bunun anlamı Twilight’tan daha korkutucu bir öyküye sahip ki bu da ağır bir romantizme sahip olmadığını gösterir. Vampire Diaries’in yapımcısının söylediği gibi ” Biz güzel insanları öldürmekten korkmuyoruz. ”

3- VD’deki seksi vampirler aslında seks de yapabilirler .

Twilight’taki Bella ve Edward’ın seks yapamama gibi bir durum VD’deki vampirlerimizde yok.

4- Elena kendine güvenen bağımsız genç bir kadın.

Belki Twilight’ın bu kadar tutulmasındaki etkenlerden biri Bella’nın her kadının ve kızın kendi için hayal ettiği gibi sakar ve korunmaya muhtaç halidir.
Ama Elena kendi yaşıtlarına göre bile güçlü ayakta durabilen bir genç.

Soll’a göre ” Elena Stefan’ın onu kontrol etmesini engeliyor. Ama Bella kendini tamamen Edward’a adıyor.
Bella ilk Edward’ın vampir olduğunu öğrendiği zaman sanki daha demin dişçiye gittiğini ögrenmiş gibi davranışlar sergiliyor - onun için o kadar önemli değilmiş gibi . Kendini çok fazla Edward’a kaptırıyor. Ama Elena pek çok insanın soracağı gibi sorular soruyor. ”

5- Çok fazla Twilight aşığı mısınız ? VD’in kazanma şansı düşük mü ?

Kim hemen ulaşabileceği şeyleri sevmez ki ?
Sonuçta ; şimdi vampirlerin dünyasındayız - ama seçmemiz gereken ve izlemek istediğimiz bir çok vampirimiz var . ( Bu arada True Blood’da Haziranda başlıyor. )

kaynak: www.vampirediariestr.com
derya
Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
derya

Paylaşım Gücü : 684

Kişi sayfası
Yönetimden Alınan Uyarı:
Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) Left_bar_bleue0/0Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) Empty_bar_bleue  (0/0)

MesajKonu: Geri: Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş)   Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) EmptyC.tesi 01 Mayıs 2010, 15:32

heh bence süper nedenler ki asla ama asla çakma değil gerçektende önce yazıldı hatta twilight çakma gibi bişi xD bakın bir örnek: vampire diaries te de elena uğultulu tepelerei okuyor çek etkileniyor falan twilight de de ki vampire diaries daha önce yazıldı xD
herneyse ikisinide seviyorum ama the vampire diaries biraz daha baskın çünkü şehvet kan falan dollu hele ilk bölümlerde xD
ve turue blood da başlasın artık xD
saoL (:
Forever.EDWARD
Site Kurucusu ve Yönetici
Site Kurucusu ve Yönetici
Forever.EDWARD

Paylaşım Gücü : 2234
Lakap : Team EDWARD ( Edward Hastası)

Kişi sayfası
Yönetimden Alınan Uyarı:

MesajKonu: Geri: Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş)   Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) EmptyC.tesi 01 Mayıs 2010, 16:35

hımm ben iki serinin kitaplarını okudum. Diziyi izliyorum. ancak nedenlere katılmıyorum.

En büyük neden vd bir dizi. Dizler her zaman filmlere oranla daha şanslıdır. çünkü izleyici bir hafta bekler ve maceranın devam ediceğini biliyor.
twilight ise film ne kadar kabul etmek istemesemde sadece 4 film çıkabilir.

Ayrıca VD. dizisi kitapla kesinlikle uyşmuyor. belki kitaplara bakarak konuşulursak aralarında pek bir benzerli,k olmadıgını söyleyebiliriz ama dizi işin içine girince orada durun derim çünkü dizi kesinlikle twilighttan esinliliyor daha doğrusu twilight ve new moon'dan filmlerden yanı her ne kadar vd. twilighttan öncede yazılsa dizi olarak çekilmeye filmlerden sonra başlandı. açıkca 4. bölümde gönderme yaptı. Ve Twilightı vampir kitabı olmadığını iddaa etti.

Elena kitapta vampire dönüşüyor, ölüyor ve tekrar diriliyor. bu açıdan bakarsak iyi adamalrın ölmemsi daha mantıklı. çünkü bir vampirin ölmesinden sonra ruhlar dünyasından geri gelmesi mantıksızlık ötesi.

VD. klasik vampirleri gözlerimizin önüne serereken twilight bam başka bir vampir çizgisi çiziyor. Sonuçta hepsinin fantatik birşey oldugunu düşünürsek ben aşık olan ve kendini bir insana adayan vampirleri tercih ederim. Sadece edward'ı kastetmiyorum. cullen ailesinin tamamı kendini insanlara adıyor. onları öldürmememk için kendileriyle mücadele ederek.

Sonuç itibariyle dizi sevsemde kitaplarını okusamda asla Twilight tan iyi olamaz. Öyle olsaydı zaten 1991 de kitap olarak çıktıktan sonra dizi olurdu ama twilight patlamasından sonra dizi oldu en önemli nokta bu.
http://www.mortemsymphony-rpg.com/
ßellacullen
New Moon | Aktif Hayran
New Moon | Aktif Hayran
ßellacullen

Paylaşım Gücü : 378
Lakap : Vampirella

Kişi sayfası
Yönetimden Alınan Uyarı:

MesajKonu: Geri: Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş)   Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) EmptyC.tesi 05 Haz. 2010, 12:24

Bence VD ve Twiligh karşılaştırılmamalı. Ben ikisininde kitabını okudum ve izledim. Aslında konular aynı. Bella ve Elena nın durumlarıda aynı. Tek farkları sizinde söylediğiniz gibi Bella korunmaya muhtaç ve kendini Edward a adamış bir kız. Elena ise kendine güveni olan ve kendi ayaklarının üzerinde durabiliyor. Ne kadar filmde Stefan a bağlı kalmış gözüksede kitapta öle değil. Damon a da karşı koyamıyor. Karakterlerin özelliklerini geçersek olaylara bakarsak Twilight da aksiyondan daha çok aşkı anlatıyor. VD ise aşktan daha çok macera şiddet falan var. Ayrıca vampir kitaplarına bakarsanız hep insan bir kız ve vampir bir çocuk arasında geçiyor. Yani konular hep aynı. Ama yazarların anlatış biçimleri farklı. Bence VD ve Twilight Saga birbirinden çakma falan değil...
mrv rkn
Süper Mod.| Çevirmen
Süper Mod.| Çevirmen
mrv rkn

Paylaşım Gücü : 2687
Lakap : Soldier Blood,Soblood XD

MesajKonu: Geri: Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş)   Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş) EmptyÇarş. 16 Haz. 2010, 00:45

ben de kitapları okudum ve uyarlama versiyonlarını seyrettim bana kalırsa twilight saga daha iyi tamam askiyon olarak tabii ki vd ama genel anlamda twilight hem filmi hem kitabı.kitapları tercih etmemin sebebi tamamen aksiyodansa aşkı tercih etmem ama uyarlamalardaysa durum farklı ilk olarak vdnin dizisinin kitapla yakından alakası yok aşırı sapmış tamam kötü değil ama uymuyor kitapta nefret ettiğim damona dizide bayılıyorum ve şunu söyleyebilirim ki kitabı dizisinden çok daha güzel twilighttaysa filmler nerdeyse kitaplarla aynı uyarlamalarda kitabın fazla saptırılması hiç iyi olmuyor kitapta saptırılan yerin büyüsü bozuluyor sanki
şunu da söylemeden edemeyeceğim kitap 1991de yazılmış ama o zaman yayımlanınca tutmamış twilighttan sonra başlayan vampir çılgınlığıyla beraber tekrar basılmış ve satılmaya başlanmış üstüne bir de dizisi yapılmış ki bu bana kalırsa twilightın yakaladığı başarıdan yararlanmaya çalışmak ve ona özenmek ya da yarışmak oluyor(bir de bölülerden birinde twilighta laf attılar hiç hoş değildi)
ama ne olursa olsun ikisini de seviyorum işte yapabileceğim bir şey yok vdnin eylüldeki bölümlerini twilightın 30 hazirandaki 3. filmi eclipseyi merakla bekliyorum hıhı

Vampire Diaries'i Twilight tan iyi yapan 5 neden (miş)
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» stephenie'den cevaplar:neden elma ?neden twilight? bella ne dinliyor?
» Twilight &Vampire Diaries Kardeşliği...
» the vampire diaries'te damon&caloline twilight diyalogu
» Twilight'ı sevmek için 8 neden
» Twilight Senaristi Melissa Rosenberg Neden Utangaç Olmadığını Açıklıyor