[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Çamurlu Kanada tepelerinden ve Şafak Vakti ekibi tarafından sopa yemeyi dahi göze alan Robert Pattinson Ryan Seacrest ile telefondan radyo programına katılarak kısa bir söyleşi yaptı.
RPattz sürpriz derecede neşeli idi ve yakında gösterime girecek olan filmi ”Filler İçin Su” ve ”Şafak Vakti” hakkında birkaç detayı açıkladı. İşte öğrendiklerimiz:
Sanki Vanity Fair kapağında yeterince açık değilmiş gibi Robert’ın hayvan sever olduğunu öğrendik.
Rob, Filler İçin Su filmindeki fillerden biri olan Tai ile yakın bir ilişki kurdu. Rob filler için ”Birlikte çalışmayı ümit edebileceğiniz en gelişmiş ve kibar yaratıklar” diyor Ryan’a. ”Tai ile tanıştığım ilk gün beni ağzına alarak etrafta dolaştırdı. İşte o zaman ne kadar harika olduklarını anlıyorsunuz.”
Tarihsel doğruluk onun için çok önemli. Hatta rolü için bu döneme dair araştırma bile yapmış.
”1930′larda geçen büyük ve eski tarz bir aşk filmi. Ben ve Reese Witherspoon aşıkları oynuyoruz. Çok hoş bir hikaye,” diye açıklıyor Pattinson. ”Birkaç belgesel film izledim ve Sara Gruen’in romanı tarihsel olarak çok doğru. Yapım Tasarımcısı olan Jack Fisk’in hazırladığı setler çok otentik ve kostüm dizaynları da öyle. Film kitaba çok yakın bir uyarlama.”
Team Edward taraftarları ”Filler İçin Su” da canlandırdığı Jacob rolünü kabul ederken onu biraz germişler.
Bekle biraz, Jacob olmaz! ”Bayağı komik bir durum aslında. Senaryoyu okur okumaz endişelerimden biri bu oldu,” diyerek gülüyor Rob. “Sanırım Jacob’ın bir Polonyalı olması benzerlikleri biraz azaltıyor. Alacakaranlık’tan çok farklı.”
Medya tarafında gördüğü ilgiye rağmen o kariyerinde bulunduğu yerden memnun.
“Olayların gelişimden oldukça mutluyum. Çalıştım ve mutlu kaldım. Sanırım isteyebileceğin en fazla şey de bu,” diyor.
Rob, ne yazık ki ”Şafak Vakti” hakkında detay vermekten kaçındı ama rol arkadaşlarının Kanada’nın ıssız bir bölgesinde yapılan çekimler sırasında kilitli olarak tutulmadıklarını söyledi. ”Bu film hakkında süper gizli davranıyorlar ama sanırım odamdan dışarı çıkabilirim,” diyerek de güldü.
Ama gelecek iki ay Rob’a başka birşey için zaman da bırakmıyor. Çekimler ”Filler İçin Su” premiere gününe kadar devam edecek.