Entertainment Weekly; Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner ile tüm dünyanın bu hafta tartıştığı Acakaranlık serisini-ve bunun insanlar üzerinde yarattığı bağımlılığı konuşmak üzere genç yıldızları bir araya topladı. Birkaç gün önce, medyanın tüm ışıkları zorlayıcı bir şekilde Kristen’ın üzerine yoğunlaşmış durumda-Kristen burada özür dileyerek "tecavüz" kelimesini kullandığı için üzgün olduğunu belirtiyor.
ENTERTAINMENT WEEKLY: Tüm medya ışıkları üzerinizdeyken kendinizi daha mı rahat hissediyorsunuz?
KRISTEN STEWART: Kendimi biraz daha rahat, daha fazla kendim ve daha fazla çıplak hissediyorum. Kendimi hiç kimse benden bir şey alamazmış gibi hissediyorum. Önceleri, gerçekten göğsümün sıkıştığını hissederdim. Fakat artık bu beni o kadar çok heyecanlandırmıyor.
ENTERTAINMENT WEEKLY: Son zamanlarda paparazzilerden tecavüz kelimesini kullandığınız için oldukça bol eleştiri aldınız. Bunun üzerine de özür dilediniz…
STEWART: Bu tarz şeyler konusunda çok hassasım. Sözcük benim kullandığımdan çok farklı bir yere gitti. Ben bir filmle alakalı konuşmuştum(2004’teki, Konuş Benimle) yani benim oradaki karakterimin korkunç geçmişi bunu içeriyordu. Aynı şekilde bir karakterim daha(2010’daki Welcome to the Rileys) aynı durumdan muzdarip bir kadını anlatıyor. Birçok insanla bu konuda konuştum. Fakat kelimeyi yanlış kullandım. “Şiddete uğramış” demeliydim. Ama gencim ve duygusalım. Sözün gideceği yeri tahmin edemedim. Belki bunu söylemeliydim ama insanlar bunu benden duyunca çok heyecanlandı. “Ay, şuna bakın, çok tatlı!” demeleri gibi bir şey bu. Kendimi biraz sömürülmüş hissettim, utandım, çünkü olayın içindeydim ve söz benim ağzımdan çıkmıştı.
ENTERTAINMENT WEEKLY: Sözünüze fazla tepki gelince mi özür dileme gereği duydunuz?
STEWART: Hayır, her şey kötüye gitmeye başlarken Korea’daydım. Benim halkla ilişkiler yardımcım beni aradı ve RAINN konusunda endişelenmemiz gereken şeyler oldu, dedi.
ROBERT PATTINSON: Rain kim?
STEWART: Biliyorsun ya, tecavüz(The Rape), istismar (Abuse) ve yakın akraba ile ilişki(Incest) uluslar arası örgütü(National Network).
PATTINSON: Tüm bu kuruluşların verdiği bu bilgileri(Kristen’ı eleştirirken) medyayı ilk önce aramaları tasvip edilemez, ya da bunu kendi sitelerinde yayınlamaları. İnternet gazetecilerinin sayesinde tümden nefret edilebilir hale gelebiliyorsunuz. Tüm bu insanlar bu tarz şeyleri yapıyorlar çünkü kimseye karşı bir sorumlulukları yok. Sadece bir başlık açıyorlar, birçok insanın dikkatini çeken, tıklayabileceği bir başlık, çok kolay. Sonra bu da Alacakaranlık serisine dokunuyor bir yerde, çünkü her yere röportajlar veriyoruz nerdeyse. Bu röportajlarda da çizginizi korumak mecburiyetindesiniz. Birçok blogta ve sitede bu tarz durumlara düşmek mümkün.
STEWART: Bakın, ya söylediysem? Çarmıha gerildim demektir. Benim söylediğimden çok daha fazlasını siz söyleyebilirsiniz. Bu çılgınlık.
PATTINSON: Bu tamamiyle doğru değil. Tartışmalı hiçbir şey söylemediysem?
STEWART: Sen gerçekten çok iyisin, ama şunu diyebilmelisin: “Sadece kraliçenin yüzünden bir makas aldım…” ve insanları, onlar sana şunları söylerken dinle o zaman: “Ah, ona aşığım! Onu seviyorum!”
Çeviri:katherine pierce
Kaynak: EW
kaynak:twilight-turkiye.com