İşindeki ilk birkaç yılı düşünecek olursak Robert Pattinson bayan rol arkadaşları konusunda oldukça iyi bir kaliteye sahip. MTV News’in yakın zamanda canlı yaptığı röportajda “ateşli kızlarla” çalışmanın kalbinde özel bir yeri olduğunu söyleyerek şaka yapıyor.
MTV News bu “ateşli” kadınlarından birini yakaladı ve sordu, Uma Thurman bu iltifata güldü ve “Bel Ami” filmindeki rol arkadaşına karşılık olarak oda iltifat etti.
“Robert Pattinson, bence o gerçekten çok ciddi bir oyuncu.” Diyor Thurman yeni filmi “Ceremony” tanıtımlarını yaparken. O neden sette olduğunu biliyor ve çok konsantre çalışıyor ve o kesinlikle çok yakışıklı. O çok iyi bir insan ve çok duygusal. O aynı zamanda gerçekten çok iyi bir oyuncu.”
Thurman çevrenin dikkatinin çoğunun onun çekiciliğinde olduğunu söyleyerek devam ediyor. O çekimler sırasında çok profesyoneldi diyor.
“Evet o oldukça gösterişli biri, sanki o dünya çapında ünlü eski bir film yıldızı gibi.” Diye itiraf ediyor Thurman. “Fakat bu ona çok büyük bir yük. Bence o Bel Ami çekimleri sırasında onunla takılan her kadının onu devirdiğini sanmıyorum, bence bu onun için büyük bir şans.”
Pattinson’un yorumlarına bakarsak “Bel Ami” de onun poposunu oldukça fazla göreceğiz, Thurman RPattz’in çıplak halini hiç görmediğini söylüyor.
“Onun poposunu bir kere bile görmedim.” Diyerek gülüyor. “O yüzden size onun hakkında bir şeyler söyleyemem. Diğer karakterlerle neler oldu bilmiyorum, doğruyu söylemek gerekirse hiçbir fikrim yok.” Diyor ve onun görmemesi demek filmde de hiç görülmediği anlamına gelmediğini ekliyor. “Filmin son halini hiç görmedim, yani o yüzden Robert’ın poposu olabilir yada olmayabilir.”