*David, Eclipse’a hazırlık için ne yaptın? Kendi stilini filme nasıl verdin?
David:Filmlerin her biri için sinematik bir dağarcık var ve bu tasarlamadan gelmiyor. Yapmadan önce filmi kafamda görmemden ve bunu açıkça düşünüp planlamamdan geliyor ve sonra karakter ve sahne için doğru şeyi seçmekle ilgili. İnanıyorum ki dünyada bakılabilecek en ilginç şey, insan yüzüdür. Bu diğer yönetmenlere göre insan yüzleriyle daha fazla ilgilenmemin sebebi.
Wyck: David bizimle film hakkında ilk konuşmasını yaptığında dedikleri karakterler arka plan ve tehlikeli sahnelerde merak yaratma odaklıydı. Bunun arkasındaki şeyi gerçekten bilmiyormuş gibi hissediyordun. Ve romantik sahnelerde inanılmaz bir içtenlik duygusu ortaya çıkartır. Dünyada sadece o 2 insan varmış gibi hissediyorsun. Ve bu bence kesinlikle etkileyici.
David: Yakından çekim seçici odaklamalarla oluşur. Ve bu izleyiciyi bir noktaya odaklar. Bir bakıma yakından çekersin ama daha genişletilmiş bir çekimi görmeni sağlar. İzleyicinin dikkatini özel bir noktaya verir ki bu tamamen kasıtlıdır.
*Herhangi biri neden Tutulma'ya gitmeli?
David: TV'de izlemeye değer bir şey yoksa, ve hiçbir planın yoksa bence altı ya da yedi kafa vurma iyi olabilir.Gece yapabileceğin bir şey yoksa, izlemek istediğin başka bir film veya bunun üzerine yapabileceğin bir şey de olmadığı sürece dışarıda iyi bir gece olur. Hayır, ciddi olalım, bence kendi katagorisindeki en iyi kitap ve bence biz de bu katagorideki en iyi filmi yaptık. Kesinlikle filmde iyi bir aşk macerası var, ama aynı zamanda başka şeyler de var. İntikam filmdeki en büyük temalardan biri. Ve bence herkesin izleyebileceği bir film.
*David, Eclipse için yapmaya hazır bir kast ekibiyle çalışıyordun. Bu film için karakterlerinden ne beklendiğini saptamalarına nasıl yardım ettin?
David: Ayrı ayrı aktörlerin her birinde ne gördüğümle ilgili. Bire bir görüşmeler yaptık. İlk olarak onların karakterleri hakkında söyledikleri, düşündükleri her şeyi dinledim. Sonra tekrar ayrı ayrı senaryo hakkında görüştük. Ve üçüncü ve dördüncü defa daha görüştük. Aynı zamanda karakter ve hikaye birleşimi arasındaki fikirlerimizi de konuştuk. Son olarak bütün aktörlerin olduğu yere toplandık ve daha fazla karakter konuşmadık. Hikayeyi ve içeriği konuştuk.
*Melissa bu kitabı iki saatlik bir filme uyarlamak ne kadar zordu?
Melissa:Öncelikle beni biraz şaşırttı çünkü ben en kolay bunun uyarlanacağını düşünmüştüm çünkü çok fazla savaş sahnesi vardı. Ama sonra hikayenin içine gerçekten girdim ve bütün olayların üçüncü kitapta olduğunu düşünmeye başladım. Sonra ilk iki olay konuşmalar dışında görüşler hakkındaydı, üçüncü olayı sonuçlandırdım. Filmde bulduğum diğer bakış açılarını kesebilirdik ama kitap tamamen Bella'nın bakış açısıydı. Bu yüzden, yazması en eğlenceli olanıydı. Sonunda inanılmaz hayalkırıklığının üstesinden geldim ki hiçbir şey herzamanki gibi kolay olmayacaktı.
*David ilk iki filmin stilini ve tonlarını korumak gibi bir isteğin var mıydı?
David: Bilirsin, beni zorlayan sadece bir tek şey vardı. Farklı yönetmenleri olan filmlerden farklı vizyonlar bekleniyor. Estetikle ilgili olarak çok fazla serbestlik verdim. Seti değiştirmedim ama mutfak setini daha geniş yaptık. Bella'nın odasnı da genişlettik çünkü daha önce çektiklerinden farklı bir mercekle çekim yaptık. Bu yüzden cevap serbestlik verdim.
Wyck:Bence ana nedenlerden biri David'in görsel stilini almış olmamız ve bu diğer iki filmden farklıydı. O gerçekten genç aktrislerle çalıştı ve onlardan inanılmaz performanslar aldı ve onları anladığını hissettik. Her yönetmenden istediğimiz şey kendi kişisel stilini vermesiydi.
David: Diğer iki filme çok fazla odaklanmak istemedim. Kendi kafamdakini almak için uğraştım ve geçersiz ya da olmadık şeyler yaptığımda Wyck gibi insanlar beni dürtüklediler.
Wyck:Arada bir oluyordu. Edward'ın güneşe doğru yürüyüşünü izliyorduk ve "Oh, bekle, parıldamak zorunda!" gibi oluyorduk.
David: Söylememe izin ver, güneş Vancouver'daki en büyük düşmanımızdı ve o zaman en güneşli zamandı. Her gün, güneşte, yağmurda harcadığımızdan daha fazla vakit harcıyorduk.
Wyck:Kimse güneş olduğu için çekim yapmadığını duymayı sevmez.
David:Başka bir film için mükemmel olurdu.
*Rachelle Lefevre ile Bryce Dallas Howard arasındaki yer değişim kararın hakkında konuşabilir misin?
Wyck: Gerçekten her şey çabucak oldu. Rachelle üç hafta boyunca çekimlerde bulundu , çok çabuk karar vermek zorundaydık. Bryce daha önceden listede olan biriydi. Şanslıydık ki Bryce'a çabucak senaryoyu gösterdik ve o da bunu yapabileceğine karar verdi. Rachelle yerine geçecek olan doğru insanı böylelikle bulmuş olduk.Kolay oldu çünkü gittiğimiz ilk insan oydu ve o da evet dedi.
David: Bu filmler hakkında önemsenmeyen hatalardan birisi de dev büyük bütçe tehditleri. Bu filmler bağımsız filmler gibi bu yüzden programımız çok sıkı. 50 gün kadar çekim yaptık. En aksiyonlu filmler bunun iki y ada üç katı kadar çekiliyor. Programı biraraya getirmek bir puzzle gibi bu yüzden kısaca başka bir seçim şansımız yoktu.
*Melissa,Stephenie Meyer'ın dahil ettikleri gözünü korkuttu mu?
Melissa:Stephenie ile ilgili sette zaman harcamaya gönüllü olduğu için gerçekten minnettarım. Biz sayfadaki insanlarınız ve bu yolla bir şeyleri görebiliyoruz.
*Şimdiye kadarki çekimlerde sette miydin?
Melissa:Açıkçası sette bana pek ihtiyaç olmuyordu. David tekrar yazmaya ihtiyaç duyduğunda beni arıyordu.
Wyck: Aynı zamanda Melissa ve Stephenie o kadar yakın çalıştılar ki, çekim yaparken herhangi bir sürprizle karşılaşmıyorduk. Kitabında göremediğimiz şeyleri Stephenie cevaplıyordu. "Karakter bunu yapmış mıydı?" gibiydik. O ise "Hayır, o karakter 1702'de doğdu." gibiydi.
David: Onun herkes için geri plan bir hikayesi vardı. Melissa'yı hatırlıyorum. Telefonda Riley ve mağara hakkında konuşuyorduk çünkü hiçbir fikrimiz yoktu. "Bütün bunlar ne?" dedik. Ve SM "Bunun nasıl olduğu besbelli" der gibiydi. Biz bilemiyorduk ama o biliyordu çünkü hikayeyi kafasından yazıyordu.
*Adaptasyon sürecinin en önemli yönü neydi?
David: Bence duygusal karakterleri oluşturmak en önemlisiydi. Ve en zoruysa bir şeyleri kombine edip, keseceğimiz yerleri belirlemekti. Örneğin Jasper'ın hikayesi filmde vardı ama belli başlı noktaları almak istedim
*Jasper ve Rosalie'nin geçmişe dönüşü nasıldı?
David:Yapması iyiydi. Eclipse'ın iyi arka plan hikayeleri var.
Wyck:Aynı zamanda Rosalie ve Jasper'ı insan gibi görmek de güzeldi.
David: Bir at binme sahnemiz vardı ve ben "Burada yüzünü nasıl belli edeceğiz" gibiydim. İnsanlar Jasper'ın insan olduğunu bilmek zorundaydı ve geceydi. Ve Jasper'ın yüzünü bir insan gibi görmelerini istedim. Bu önemliydi.
*David filmde yapmak istediğin özel değişimler nelerdi?
David:Edward ile. Bu karakteri kesin olarak tehlikeli yapmak istedim. Sonraki filmde farklı bir karakterde oynayacak ama bu filmde onun içine biraz karnivorluk(et yiyen memeli hayvan) vermek istedim. Her sahnede bunu kafamda görmeyi denedim ve temelde oldu.
*DVD için extra bir şeyler planladınız mı?
Wyck: Kitapta olmayan çıplak çektiğimiz bir sahne var. Hayır. Bilmiyorum Eninde sonunda filmde bitirilemeyen bazı sahneler olabilir.
David: Fazladan gelen bazı sahneler vardı. Ama bazıları gerçekten iyiydi.
Wyck:Angela (Christian Serratos) ve Bella (Kristen Stewart)'nın erkekler hakkında konuştukları iyi bir sahne vardı. Gerçekten çok tatlıydı ama filmde fazladan yer kapladığı için kesmek zorunda kaldık.
David:Güzel bir sahne ve güzel bir performans. Kitabın hayranları için iyi bir bonus olacak.
Wyck: Sahne arkası ve CG yöntemleriyle ilgili bir şeyler olabilir. İzleyiciler için bir kamera arkası deneyim ve neyin nasıl yapıldığını görmeleri için bir şeyler olabilir.
Melissa:İlginç, ilk Twilight filmini yazdığımda gerçekten kasttan önce yazmıştım. Bir vakumun içinde yazmışım gibiydi. Ama sonra aktörleri gördüğümüzde bir ayırım olmadı. Ama şimdi aktörler çok daha rahat ve hikaye kendi kendine oluşuyor. Şimdi hikaye yazmak daha güven veriyor.
...(Dexter ile ilgili bölümü kestim)
*Breaking Dawn için en büyük iddiaa ne olacak?
Melissa:Yoğun bir mitoloji var. Çok fazla karakter, çok fazla detay.
*Çok fazla arka hikaye olacak mı?
Melissa: Evet çok fazla arkaplan hikaye ve genişletilmiş bir mitoloji olacak. Çok fazla karakterle tanıştırılacak. Stephenie kendi dünyasında yapması çok eğlenceli olan bir mitolojiyi genişletmiş.
*Bazı insanlar Breaking Dawn'ın diğerleri gibi kitap kadar iyi olmayacağını söylüyor. Çalışırken buna nasıl yaklaştın?
Melissa: Filminin iyi olacağına ve diğerleri gibi iyi bir hikaye olduğuna inanıyorum. Çok atılgan , cesur hareketler var. Stephenie onları evlendirdi, çocukları oldu ve Bella vampir olmanın getirdiği güçlerini fark etti. Çok farklı bir film ve çok farklı bir hikaye. Bununla ilgili olarak heyecanlıyım.
*Stephenie'ın onayıyla Alice veye diğer karakterler hakkında bir film yapılabilir mi?
Melissa: Bence o bunu yapacak. Onun yazdığı her şeye bakabilirim. Eğer bu seri genişletilirse, bu onun yaptıklarıyla olacaktır.
Çeviri:Lamb-Lion
Kaynak:iesb
kaynak:twilightfantr.com